fbpx

Café/Lunch

ÖPPETTIDER

Alla dagar 11-16 (under sommaren har utebaren och grillen öppet även kvällstid vid bra väder)

Obs – ingen bordsbokning
UTESERVERING ÖPPEN HELA ÅRET.

Fejjanikon

Corona-tider
Vi håller öppet i vårt Café som vanligt alla dagar 11-16

Vi följer givetvis Folkhälsomyndigheternas regler och råd.
I dessa speciella tider uppdaterar vi lunchmenyn vecka för vecka.
Vi har ingen Sagohörna på lördagar.
Det går utmärkt att beställa take-away i kassan.
Vårt sortiment och utbud kan variera lite och ser inte helt ut som vanligt just nu men det finns självklart både mat, dryck, smörgåsar och hembakat till alla!

Vi uppmanar våra kära gäster att hålla gott avstånd till varandra, både i kön, vid kassan och vid borden.
Hjälps åt!
Om vi tillsammans sköter detta på ett bra sätt så kan vi förhoppningsvis fortsätta att hålla öppet genom den här krisen. Det är så härligt att så många kommer och vi har ju gott om plats på Winterviken och därför goda möjligheter för att undvika trängsel.
HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!


* DAGENS LUNCH *

På vardagar serverar vi lunch i vårt café mellan 11-14.
Det finns också en soppa och en sallad. Självklart har vi alltid vegetariska- och veganalternativ.

Dagens lunch – 130 kr inkl kaffe

Dagens lunch är tillbaka 16/8 v.33 – under sommaren finns lagad mat, sallad och soppa varje dag men rätterna byts inte varje dag.

* HELGMENYER *

På helger, helgdagar och under sommaren serverar vi lunch mellan 11-16 och menyn bestäms oftast dagen innan eller samma dag.
Utöver ”dagens helglunch” har vi även alltid en sallad, soppa med hembakt bröd, räkmackor, smörrebröd, vegetariska mackor och hembakat fikabröd.
Finns inget vegetarisk eller veganskt alternativ skrivet på menytavlan går det bra att säga till personalen så ordnar vi det.

Wintervikens Café har många platser både inomhus och på den stora uteserveringen. Här tar man en kaffe eller te med hembakt därtill eller varför inte en bit mat och ett glas vin. Barnen kan rita vid vårt ritbord och det finns gott om plats för alla. Uteserveringen i bästa söderläge är alltid öppen och används flitigt både sommar som vinter så fort solen tittar fram och värmer upp både gästerna och tegelväggen. Annars får man ta en filt till hjälp…

På Winterviken bakar vi bakverken och lagar all mat från grunden. Detta gäller såväl i Caféet som i vår Festvåning.

Tycker man om hur det smakar och blir inspirerad att laga själv går det utmärkt att köpa signerade exemplar av Wintervikens ägare Markus Aujalays kokböcker i Caféet.

Efter fikat eller lunchen tar man med fördel en promenad i de vackra omgivningarna med Vintervikens trädgårdar åt ena hållet och vattnet bara ett stenkast åt andra hållet. Dessutom kan man alltid gå runt i hela huset och titta och drömma om kommande fester eller bara fundera över hur det var här på Nobels tid när dynamittillverkningen huserade i lokalerna.

Sagohörnan – på Winterviken lördagar kl 11–16.

INSTÄLLT UNDER CORONA-TIDER

Varje lördag utökas vår populära barnmatta till Sago- och lekhörna med personal från Barnflickan.se. Barnflickan är där hela dagen och läser sagor, bygger tågbana, ritar och myser med våra små gäster. Här finns något för barn i alla åldrar. Vi har gosedjur, kuddar, böcker, roliga leksaker och självklart papper och pennor.

På lördagarna har vi dessutom ett teckningstema där våra smågäster även får hänga upp sina teckningar i en liten miniutställning som alla våra gäster får ta del av.

Samtidigt passar det förstås utmärkt för föräldrarna att ta en långfika i lugn och ro…

Eventuella ändringar meddelas på vår Facebook-sida.

halloween-2013

Varmt välkomna – både stora och små!